apartamente in regim hotelier in Brasov, Romania
 
EN Engleza RO Romana
 
Home Galerie Foto Despre Brasov Atractii turistice Informatii utile Rezervari Contact
 
DESPRE BRASOV:
 
Situat in centrul Romaniei, Brasovul este cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii.
Constructia cetatii Brasovului s-a realizat dupa moda oraselor medievale, cu turnuri de aparare si paza, bastioane si fortificatii.
Colonizarea orasului de catre sasi (populatie germanica originara din zona Rheinului si a Moselului), in secolul XIII, a dus la o puternica influenta, atat a culturii, cat si in ceea ce priveste arhitectura, lucru care s-a pastrat pana in zilele noastre - se pot inca observa elemente specifice in constructia cladirilor. In prezent, in Cetatea Brasovului se gasesc aproape toate stilurile arhitectonice din arhitectura europeana: gotic, baroc, renascentist, art-nouveau.
Expus deseori numeroaselor atacuri straine, precum si catastrofelor naturale (incendii, cutremure), orasul si-a pastrat peste ani numeroase edificii, care constituie azi un patrimoniu arhitectural extrem de valoros:
 
 
Biserica Neagra - cea mai mare constructie in stil gotic din Romania
 
Aceste edificii istorice si artistice, plus atractiile specifice zonei montane, fac din Brasov una din cele mai populare destinatii turistice din Romania. In acelasi timp, el este un important centru industrial, cultural si de afaceri, si nu in ultimul rand, un centru universitar de traditie.


Accommodation in Brasov © All rights reserved